Home   Voorzieningen   Omgeving   Foto's   Prijslijst   Contact   Links   Route
    Deventer  Apeldoorn  Arnhem  Zwolle  Te Doen  
 

Omgeving Zwolle

Zwolle en de St Michaëlskerk

Zwolle heeft een fraaie oude binnenstad met prachtige monumentale gebouwen die nog stammen uit de tijd van de bloeiende Hanze. Tijdens een Hanzewandeling kunt u dit allemaal bekijken. Maar er is nog meer te zien, te doen en te beleven in Zwolle. U kunt er gezellig winkelen, uit eten, naar de schouwburg of bioscoop, u kunt er sporten en fietsen of een bezoek brengen aan een van de musea: bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, of milieueducatief themapark Het Ecodrome.

 

Grote driebeukige gotische hallenkerk gebouwd in de jaren 1370-1446 op de plaats waar al eerder kerken gestaan hebben. Een zeer hoge toren aan de westzijde van de kerk stortte, na herhaaldelijk door brand te zijn geteisterd, in 1669 neer, waarna op deze plek de verhoogde achtkantige consistoriekamer (uit 1700) werd opgetrokken. In de kerk zijn zeer beschadigde muurschilderingen te zien. De fraaie kansel is in de jaren 1617-1622 door Adam Strauss vervaardigd en het grote orgel in de jaren 1719-1711 door Johan George en Frans Casper Schnitger te Hamburg. In de kerk zijn er verder fraaue grafzerken uit de 17e en 18e eeuw, alsmede een historisch uurwerk (17e eeuw).

 

Ecodrome Zwolle

In Ecodrome Zwolle valt op een avontuurlijke wijze enorm veel te ontdekken over de natuur van oeroude tijden tot nu toe. Bezoekers kunnen er, naast de beleving Expeditie IJstijd, ook diverse spannende dieren ontmoeten. Zo komen ze ‘oog in oog te staan met spinnen, roofvogels en piranha’s. In Rio Negro duiken bezoekers de jungle in. Hier houden zich toekans, papegaaien, schildpadden en gifkikkers schuil. In het weerstation van Ecodrome kunnen kinderen zelf het weer voorspellen. Bovendien zijn er diverse andere spannende exposities, bijvoorbeeld over insecten en over zintuigen.

 

Beeldenpark Anningahof

Anningahof is een beeldenpark van vijf hectare groot, gelegen bij de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht aan de rand van Zwolle. Na drie jaar intensieve en inspirerende begeleiding door Hib Anninga zijn de weilanden achter zijn boerderij getransformeerd tot een schitterend park.  Op het park zijn de beelden van verschillende kunstenaars te bewonderen.