Home   Voorzieningen   Omgeving   Foto's   Prijslijst   Contact   Links   Route
    Deventer  Apeldoorn  Arnhem  Zwolle  Te Doen  
 

Evenementen in de omgeving

Stöppelhaene, Raalte ( 28 augustus t/m 01 september 2024 )

De Roggebouw is Of E'doane. Dit zijn de eerste woorden van het Stöppelhaenelied. Hieruit blijkt wel dat Stöppelhaene van oorsprong een oogstfeest is met een lange folkloristische traditie.

Stöppelhaene is uitgegroeid tot het grootste evenement in Overijssel. Jaarlijks mogen we tussen 150.000 en 200.000 bezoekers begroeten. Een uitgebreid programma biedt voor elk wat wils. Ongeacht of u nu als bezoeker naar Raalte komt of actief meedoet.

Kermis, Deventer ( 31 mei t/m 9 juni 2024 )

De grootste en leukste kermis van Oost-Nederland met 70 attracties op de monumentale en historische stadspleinen de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt.

Dickens Festival, Deventer ( 14&15 december 2024 )

De 19e eeuwse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in de gastvrije Hanzestad Deventer. Meer dan 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen het laatste weekeinde voor kerst tot leven . Boeken als Great Expectations, Christmas Carol, Pickwick Papers, David Copperfield en Little Dorrit. Personages als Scrooge, de geest van Marley, Oliver Twist, Fagin, Mr. Pickwick, Uriah Heep, Miss Havisham, Christmas Carol Singers, ze zijn er allemaal. Deftige dames flaneren, zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. De geuren van punch en gepofte kastanjes vermengen zich. Huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Het Dickens Festijn vindt plaats in de Walstraat, een pittoreske woon- en winkelstraat in het centrum van Deventer, en de aangrenzende Golstraat, Roggestraat en Bergstraat. Het Dickens Festijn in Deventer is uitgegroeid tot een nationaal evenement met jaarlijks meer dan 125.000 bezoekers in twee dagen.

Deventer op stelten, Deventer ( 12 t/m 14 juli 2024 )

Vierdaags straattheaterfestival met theatergroepen op stelten van internationaal kwaliteitsniveau. Spectaculair steltentheater hoog boven iedereen uit. Grote openluchtvoorstellingen op stelten om bij weg te dromen of in de lach te schieten. Artistieke hoogstandjes en bewegende sculpturen op stelten die verrassen en verbazen. Acrobatische steltdansers en spraakmakende theateracts. 

Grootste boekenmark van Europa, Deventer ( 4 augustus 2024 )

Een nationale evenement in Deventer met ruim 6 kilometer boekenkramen langs de IJsselboulevard en in de historische binnenstad. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland komen naar Deventer. Door het groot aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Nederland en zelfs van Europa. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis.  Naast de markt is er een uitgebreid randprogramma met muziek, kunst, exposities en kunnen platenliefhebbers hun hart ophalen op de vinylbeurs.

 

Zie ook de volgende sites voor informatie:

http://www.deventer.info/nl/agenda/jaarkalender

http://stoppelhaene.nl

http://www.apeldoorn-binnenstad.nl/evenementen