Home   Voorzieningen   Omgeving   Foto's   Prijslijst   Contact   Links   Route
    Deventer  Apeldoorn  Arnhem  Zwolle  Te Doen  
 

Directe omgeving

Bospad naastgelegen bosDe minicamping is direct naast een groot natuurgebied gelegen welke een onderdeel is van het landgoed "de Hei". De campingplaatsen staan gedeeltelijk tegen de rand van het bos. Het natuurgebied is uitstekend geschikt voor mooie wandelingen waarbij genoten kan worden van de mooie en afwisselende flora en fauna.

 

Ree in het landMaar ook op de camping kunt u genieten. De mooie plekken op de door bos en land omzoomde  camping  garanderen  een sfeervol en rustig verblijf.  'S ochtends  en 's avonds kunt u verrast worden door de reeën die over de landerijen naar het bos lopen.

 

Infocentrum IJssel Den Nul

Infocentrum IJssel Den Nul

In natuurgebied de IJsselvallei is op 15 oktober 2011 het nieuwe infocentrum IJssel Den Nul geopend. Er wordt uitleg gegeven over de cultuurhistorie en natuur van de omgeving. Het is een samenwerkingsverband tussen ’t Olster Erfgoed, Staatsbosbeheer en JP van de Bent Stichting.

Het Infocentrum IJssel Den Nul is natuurlijk gelegen op een  fantastische locatie langs de IJssel aan de rand van het natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. De tuin van het Infocentrum met boomgaard , waterspeelplaats en trekpontje sluiten aan op de wandelroutes in de waterrijke omgeving van de uitwaarden langs de IJssel.

'Waar natuur en cultuur samen stromen'
In het Infocentrum IJssel Den Nul stromen informatie over natuur, water en cultuurhistorie bijeen.  Bezoekers kunnen dit ontdekken en beleven door te voelen en laatjes te openen in de expositie, onderzoeken en knutselen in het seizoenslab en beleven in het gebied rondom het gebouw.

Het nieuwe centrum is modern en interactief. Kinderen kunnen bijvoorbeeld onder de tafels kruipen en daar de informatie ‘ervaren’. Er komen computers en een tafel met aanraakscherm waar mensen informatie kunnen krijgen en er is plek voor wisselende exposities. Voor kinderen zijn er ook leskisten aanwezig. 

In combinatie met de horecavoorziening in het Infocentrum en de naast gelegen zwemkolk heeft het Infocentrum alles in zich om het speerpunt ‘beleef de IJssel’ een extra impuls te geven.